29 august 2017

Ziua Limbii Române celebrată la Academia Română

Dezbaterea
„Renașterea și reînnoirea limbii române în diaspora“


Joi, 31 august 2017, începând cu ora 11:00, la sediul Academiei Române din Calea Victoriei nr. 125, în Clubul Academicienilor, va avea loc dezbaterea cu tema „Renașterea și reînnoirea limbii române în diaspora“.

Evenimentul, prilejuit de celebrarea Zilei Limbii Române, este organizat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Academia Română.

La dezbatere vor participa membri ai Academiei Române, reprezentanți ai Guvernului României, profesori, lectori, personalități implicate în promovarea limbii române de peste hotare.

Discuțiile vor fi moderate de acad. Bogdan C. Simionescu, Vicepreședinte al Academiei Române.

Din partea Academiei Române vor expune puncte de vedere: acad. Eugen Simion, Președintele Secției de filologie și literatură, acad. Nicolae Breban, acad. Gheorghe Păun, prof. Gabriela Dindelegan și prof. Mircea Martin, membri corespondenți ai Academiei Române, și acad. Ion Hadarca, invitat din partea Academiei de Științe a Moldovei.

Sărbătorită în fiecare an la 31 august, începând din 2013, Ziua Limbii Române constituie un prilej deosebit de celebrare și aprofundarea a limbii materne și de recunoaștere a importanței sale ca element esențial în menținerea identității românești, atât în țară, cât și în rândul comunităților românești de pretutindeni.

Biroul de presă al Academiei Române

copyright © Academia Română 2006

copyright © Academia Română 2006