13 noiembrie 2018

Prima Conferință internațională de
neuroștiințe, neuroinformatică, neurotehnologie și neuropsihofarmacologie
din România


Academia Română organizează, în coordonarea Grupului Român pentru Cercetarea Creierului, prima Conferință internațională de neuroștiințe, neuroinformatică, neurotehnologie și neuropsihofarmacologie din România, care se va desfășura în perioada 15-17 noiembrie 2018.

Deschiderea conferinței va avea loc joi, 15 noiembrie 2018, ora 14:30, în Aula Academiei Române (Calea Victoriei, 125), care va găzdui alocuțiunile invitaților speciali. În a doua zi a conferinței, vineri, 16 noiembrie, sesiunea de dimineață se va desfășura în Aula Academiei Române, iar sesiunea de după amiază și cele patru sesiuni paralele din ultima zi a conferinței se vor desfășura la World Trade Center (Piața Montreal, 10).

Conferința are ca obiectiv identificarea acelor teorii eficiente, modele și instrumente care vor contribui la o mai bună înțelegere a creierului și a funcționării sale. Participă experți români și străini din diferite domenii ale științei creierului, neuroștiinței, neurologiei clinice, psihologiei, farmacologiei, dar și din știința sistemelor, neuroinformatică, informatică și tehnologie, specialiști care lucrează la prestigioase instituții din Danemarca, Japonia, Marea Britanie, România, Spania și SUA. Programul manifestării științifice și scurte biografii ale invitaților sunt disponibile pe site-ul conferinței, la adresa http://www.cpru.pub.ro/neuro/.

„La conferință sunt invitate personalități recunoscute din SUA, Europa și Japonia, care participă în programe de cercetare a creierului cum sunt: Human Brain Project, Brain Initiatives și Brain Minds, precum și reprezentanți ai comunității academice din România care dezvoltă cercetări științifice în domeniile menționate. Noi ne-am propus ca obiectiv tratarea interdisciplinară a complexelor probleme legate de înțelegerea și investigarea creierului uman din perspectiva neuroștiințelor și neurologiei, a neuroinformaticii și a neurotehnologiilor avansate. Se încearcă, astfel, pentru prima dată o tratare holistică a problemelor specifice cercetării creierului“, precizează acad. Ioan Dumitrache, secretar general al Academiei Române, profesor de automatică.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Societatea de Neurologie din România, Fundația Societății de Neurologie din România, Societatea Română de Automatică și Informatică Tehnică și Societatea Națională de Neuroștiințe, sub coordonarea Grupului Român pentru Cercetarea Creierului, aflat sub patronajul Academiei Române.

Grupul Român pentru Cercetarea Creierului, organizator, în 2016 și 2017, al primelor două Conferințe Naționale cu tematică interdisciplinară, similară celei propuse pentru această conferință internațională, are speranța realizării unor parteneriate între cercetărorii din țară cu cercetători din alte țări și implicarea României în progamul major de cercetare a creierului la nivel global.

Biroul de presă al Academiei Române

copyright © Academia Română 2006

copyright © Academia Română 2006