- GUESTBOOK -

ADD

Paul A. (14.11.2007)

România
ghencea14@gmail.com

Am avut o disputa cu un prieten privind titulatura dlui Isarescu ca membru titular al Academiei, avind in vedere ca dinsul nu a scris carti si deci nu prea are ce cauta alaturi de nume ilustre ale culturii romanesti si motivele care au stat la baza acordarii acestui titlu de membru al Academiei. As dori daca se poate o explicatie (sumara) privind motivele acordarii acestui titlu. Multumesc.
   
Tudor Cristina (23.10.2007)

România
cryssaly@yahoo.fr

Poate ca nu am cercetat eu chiar in amanunt, dar mi s-ar parea normal ca despre fiecare memebru al Academiei sa existe mai multe detalii si bineinteles atasata si o poza, asa ca sa ne formam si noi nestiutorii in cautare de informatie o imagine mai buna si mai completa.

Dumneavoastra nu oferiti nimic din toate astea, si sincer nu mi se pare normal ca in dreptul unei personalitati care si-a pus amprenta asupra culturii romanesti sa scrii pur si simplu "scriitor" sau "filosof". Asta cred ca stim toti cei care ne aflam pe aici, numai ca am vrea ceva mai mult, nu numai sa fie acolo scris la numar. Multumesc.
   
  Observatia dumneavoastra este pertinenta. Există totuși câteva informații referitoare la:
 
  Vom încerca pe viitor sa completăm aceste informații. Vă mulțumim pentru interesul manifestat.
Gabi Petrisor (22.02.2007)

România
gpetrisor@pna.ro

Ma bucur din toata inima ca Academia Romana are un prestigiu atat de inalt si ca se promoveaza cultura romaneasca prin Internet, mai cu seama intr-o limba de circulatie internationala. Avem un trecut istoric remarcabil, oameni de stiinta, savanti si intelctuali care pot face un renume rasunator acestei tari! Sunt mandra si bucuroasa ca sunt romanca si imi place abordarea dumneavoastra! Toata stima!
Michał Pietrusiński (19.09.2006)

Słupsk, Poland
pietruch_slupsk@o2.pl

Greetings. I would like to thank for providing so much data about the Romanian language, which I'm learning by myself using web sources. I hope I'll be able to write my next entry here in Romanian. Have a nice night, and once again thank you from northern Poland.
Ciprian Popa (23.02.2006)

România
cipone@gmail.com

Nu inteleg de unde dorinta asta de a disparea "o data" ca sa devina "odata". Toata viata am stiut ca ciresul face "cirese" ca sa aflu de curand ca de fapt sunt prost. Nu am mancat "cirese" ci "ciresi". DUMNEZEU SA ODIHNEASCA LIMBA ROMANA.
Adrian Popescu (10.02.2006)

France
ibadi@personal.ro

Din curiozitate, am privit lista de fosti membri ai Academiei Romane si, la litera C, am observat lipsa Elenei Ceausescu.
Conform site-ului www.ceausescu.org, ea a fost aleasa membru al institutiei in 1974. Este aceasta informatie falsa? Daca nu, o explicatie privind eliminarea "savantei de renume mondial" ar fi binevenita. La fel cum ar fi preferabila o asumare a trecutului in locul ascunderii sub pres a lucrurilor de care sunteti mai putin mandri.
   
 

Imediat după 1989, conform unui articol din statul Academiei Române care prevede că sunt excluşi toţi acei membri care au suferit condamnari penale, Elena Ceauşescu, Manea Mănescu şi alţii au fost excluşi din Academia Română.

 

 
 

 

copyright © Romanian Academy 2006

copyright © Academia Română 2006