Din tara
  Din strainatate

 
  Editura Academiei
  Biblioteca Academiei

 

 

În cadrul unei ceremonii desfasurata în ziua de 17 aprilie 2002, în Sala de Prezidiu, acad. Eugen Simion, presedintele Academiei Române a înmânat Doamnei Lydie Polfer, vice-prim ministru, ministrul afacerilor externe si Comertului Exterior, ministru al Functiunii publice si Reformei administrative al Marelui Ducat  Luxemburg, medalia jubiliara emisa cu prilejul împlinirii a 135 de ani de la înfiintarea Academiei Române.

Acad. Eugen Simion, în alocutiunea sa, a facut un scurt istoric al Academiei Române si a prezentat activitatea Doamnei Lydie Polfer, ca o personalitate proeminenta în viata sociala si politica a Marelui Ducat Luxemburg si un mare prieten al României.

În raspunsul sau, Doamna Lydie Polfer a multumit pentru  distinctia primita, exprimându-si, ca om politic, admiratia pentru institutiile academice, în cadrul carora se pot analiza, cu distantare obiectiva, problemele cultural-stiintifice si social-politice la care politicienii trebuie sa raspunda într-un timp foarte scurt. În mod special, Domnia Sa a multumit pentru prietenia cu care a fost înconjurata, expresie a relatiilor prietenesti între cele doua tari si a caror evolutie este spre întarire si aprofundare.

Cu acest prilej, Doamna Lydie Polfer a vizitat noul edificiu al Bibliotecii Academiei Române si expozitia Ion Luca Caragiale.

Au participat acad. Maya Simionescu, acad. Florin Gh. Filip, vicepresedinti ai Academiei Române, acad. Victor Voicu, secretar general al Academiei Române, acad. Tudorel Postolache, ambasadorul României la Luxemburg, Gh. Zaman, membru corespondent al Academiei Române, directorul Institutului de Economie Nationala, consilier prezidential, prof. dr. Valeriu Franc, presedinte director executiv al Centrului de Studii si Documentare România-Luxemburg (CEDROMLUX), membri ai delegatiei luxemburgheze care o însotesc pe Doamna Lydie Polfer în vizita pe care a întreprins-o în tara noastra.