IMPRESII

ADAUGARE

Emil N. (14.12.2008)

România, București
wwwro@web.de

  As dori sa creati un site cumva, dar oficial, nu open source sau la liber, unde sa treceti formele corecte ale unor cuvinte si expresii in limba romana pentru ca e jale. O fi limba un organism viu care evolueaza, se schimba, dar nicio limba nu se schimba dupa cum scriu incultii sau analfabetii sau dupa cum crede fiecare. Englezii nu scriu "emty" pentru ca se pronunta "emty", francezii nu scriu "conteur" pentru ca se pronunta "conteur". Nu mai vorbesc de precizia si disciplina nemteasca. Exemple culese in timp de la noi din presa si tv unde se presupune ca ar trebui scris corect : aseaza-asaza, greseala-gresala, inseala-insala, preemptiune-preemtiune, prezumptie-prezumtie, simptom-simtom, creeaza-creaza. Nici nu se stie care sunt formele corecte. Nu mai vorbesc de cratime sau genuri.
Florin Diaconu (13.12.2008)

România
vfdiaconu@yahoo.com

  Bună ziua

Am găsit o eroare în fișierul nouDOOM.doc descărcat de pe site-ul Dvs.
În pagina a treia, rândul 33: "Când denumirea este folosită singură, ca titlu etc., âncepe cu literă mare: Al X-lea Congres ...".

Propun consultarea profesorilor de limba română cu măcar un an înainte de decizia de a modifica sau nu o normă în gramatica limbii române.

Vă mulțumesc.
Laurentiu Sava (20.05.2008)

România, București
laurentiu.sava@cppc.ro

  NU am avut timp sa citesc de pe site nici macar ceva estential, ca m-am lovit de niste dificultati...
1. Eu cred ca e bine ca un site dc este facut in romana, peste tot sa fie scris in romana, iar pe ici pe colo sa nu fie in engleza (stiu engleza, dar mi se pare eronat
gandit. exista o alta solutie pt a deveni cunoscuti la nivel international)
2. Listele cu membrii, sunt foarte utile. Nu ati putea sa oferiti si posibilitatea
de sortare dupa nume, profesie samd?

Imi cer scuze pentru atitudinea sfatoasa...dar lucrez si in IT
Ady Spataru (17.04.2008)

România, Alexandria
adyspataru@yahoo.com

  Am citit discursul acad. SOLOMON MARCUS "Singuratatea matematicianului". Un privilegiu de a fi contemporani cu aceasta personalitate atat de complexa, cu o gandire atat de profunda! Sa ne bucuram de el! Tot un mare privilegiu consider faptul de a-l fi avut ca profesor la Fac. de Matematica. Ne bucuram ca existati alaturi de noi,domnule profesor! Asteptam cu viu interes scrierile dvs.!
  Ady Spataru, Centrul de Educatie Incluziva Alexandria

Continuare ...

 

copyright © Academia Română 2006

copyright © Academia Română 2006