Titlul de Doctor "Honoris Causa” acordat unor membri ai Academiei Române

 
Academician Marius Andruh, Doctor Honoris Causa
al Universității „Politehnica“ din București 
 

Academician Marius Andruh, președintele Secției de științe chimice din Academia Română, a primit titlul Doctor Honoris Causa din partea Universității „Politehnica“ din București. Ceremonia a avut loc în data de 25 octombrie 2019, în cadrul ședinței publice a Senatului Universității „Politehnica“. La eveniment au participat acad. Răzvan Theodorescu, vicepreședinte al Academiei Române, acad. Ioan Dumitrache, secretar general al Academiei Române, acad. Mariana Zaharescu, prof. univ. Nicolae Țăpuș, membru de onoare al Academiei Române, profesori din cadrul Universității „Politehnica“, studenți și masteranzi.

În Laudatio (https://upb.ro/wp-content/uploads/2019/10/Laudatio_Andruh.pdf) sunt menționate contribuțiile performante ale acad. Marius Andruh, care au creat știință în domeniul chimiei, recunoașterea sa națională și internațională, precum și activitatea de profesorat.
Academician Marius Andruh este profesor la Facultatea de Chimie de la Universitatea din București și a fost Visiting Professor la numeroase instituții de învățământ superior din străinătate, precum Universitățile din Bordeaux, Göttingen, Brno, Angers, Jena, Manchester, Valencia, Universitatea „Pierre et Marie Curie“ din Paris, „Paul Sabatier“ din Toulouse, Unversidade Federal Fluminense Niteroi din Rio de Janeiro etc.

Prin cercetările sale, acad. Marius Andruh a contribuit la dezvoltarea chimiei combinațiilor complexe polinucleare, cu importante realizări. Rezultatele cercetărilor au fost publicate în peste 280 de articole și cinci capitole de carte, care au adunat peste 8400 de citări (h-index = 45 – ISI; 47 – SCOPUS). Peste 25 de articole au figurat în topul celor mai citate/accesate articole ale unor prestigioase jurnale internaționale (Chemistry, Coordination Chemistry Reviews, New Journal of Chemistry, CrystEngComm., Inorganica Chimica Acta etc.).

 

copyright © Academia Română 2006

copyright © Academia Română 2006