26 aprilie 2016

Academia Română deschide seria de dezbateri pentru o nouă viziune de
dezvoltare durabilă a României


Luni, 25 aprilie 2016, a avut loc la Institutul Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu", Seminarul-dezbatere cu titlul "Linii strategice ale dezvoltării sustenabile a României", organizat în colaborare de Academia Română - Secția de Științe Economice, Juridice și Sociologie, Banca Națională a României și Institutul Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu".

Academia Română, sub înaltul patronaj al Președintelui României, elaborează în prezent Strategia de dezvoltare a României în următorii 20 de ani, care va prezenta ținte pe termen scurt, mediu și lung, obiectivul demersului fiind acela de a reuni toate eforturile decidenților politici într-un plan comun de dezvoltare a României postaderare, argumentat științific și care să transcendă doctrinele individuale de partid și ciclurile electorale. În cadrul reuniunii, cercetători ai institutelor Academiei din domeniul științelor economice și sociale au prezentat puncte de vedere care să sprijine efortul de consensualizare a obiectivelor de dezvoltare a României pe termen mediu si lung.

Evenimentul a fost deschis de către dl. Costin Borc, Viceprim-ministru, Ministru al economiei, comerțului și relației cu mediul de afaceri, care a prezentat contribuția Guvernului la demersul de elaborare a Strategiei, constând în direcțiile de dezvoltare pentru perioada 2016-2020 reieșite din analiza efectuată de Guvern cu sprijinul experților din Banca Națională a României. Au fost reliefate - printre prioritățile principale - consolidarea parametrilor macroeconomici și perspectivele de dezvoltare durabilă a țării, rezultate în urma unui amplu exercițiu de dialog cu toți factorii de decizie, instituții de analiză și prognoză și societatea civilă.

Președinția României a fost reprezentată de dl. Cosmin Marinescu, Consilier Prezidențial, care a salutat continuarea, prin această reuniune, a procesului de elaborare a unei strategii de dezvoltare durabilă a României și a prezentat, totodată, câteva imperative ale reformelor, dar și elemente de viziune economică din programul Președintelui României.

Biroul de presă al Academiei Române
copyright © Academia Română 2006

copyright © Academia Română 2006