8 ianuarie 2018

Acord de parteneriat Academia Română-Primăria Municipiului Iași

Centenarul Primului Război Mondial | Iași, Capitală de Război, 1916-1918
Centenarul Marii Uniri
Clubul Academicienilor | ora 12


Academia Română și Primăria Municipiului Iași vor semna marți, 9 ianuarie 2018, ora 12.00, un acord de parteneriat instituțional, în vederea realizării unor proiecte comune, prilejuite de marcarea Centenarului Primului Război Mondial și al Marii Uniri.

Ceremonia de semnare va avea loc la sediul Academiei Române, din Calea Victoriei 125, București, în Clubul Academicienilor. Evenimentul va fi urmat de o conferință de presă, la care vor participa Președintele Academiei Române, acad. Cristian Hera, vicepreședinții acad. Bogdan C. Simionescu și acad. Victor Spinei, secretarul general al Academiei Române, acad. Victor Voicu, primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica și prof.dr. Daniel Șandru, coordonator al Programului Centenar al Municipiului Iași.

Acordul va instituționaliza colaborarea dintre Academia Română și Primăria Municipiului Iași. Vor fi, astfel, concretizate inițiativele comune legate de marcarea Centenarului Primului Război Mondial și al Marii Uniri, precum și împlinirea a 100 de ani de la momentul în care orașul Iași a fost Capitală de Război (1916-1918).

Cele două instituții își propun organizarea unor evenimente culturale, cu participarea oamenilor de știință, dar și a publicului larg, precum și publicarea unor lucrări științifice de sinteză, în colecțiile „Civilizația românească“ și „Basarabica“ ale Academiei Române.

GALERIE FOTO
 

Biroul de presă al Academiei Române

copyright © Academia Română 2006

copyright © Academia Română 2006