25 ianuarie 2018

Memorandum de cooperare între Academia Română și Academia Braziliană de Litere


Marți, 23 ianuarie 2018, la sediul Institutului Cultural Român, a avut loc ceremonia de semnare a Memorandumului de cooperare între Academia Română și Academia Braziliană de Litere, document care are drept scop dezvoltarea și consolidarea cooperării dintre cele două instituții.

Memorandumul a fost semnat de academician Cristian Hera, președintele Academiei Române, academician Eugen Simion, președintele Secției de filologie și literatură a Academiei Române, și de prof. Marco Lucchesi, președintele Academiei Braziliane de Litere, în prezența ES Eduardo Augusto Ibiapina de Seixas, ambasadorul Republicii Federative a Braziliei la București.

Institutul Cultural Român, reprezentat de prof. Liliana Țuroiu, președinte al instituției, a conferit profesorului Marco Lucchesi o Distincție de Onoare pentru excepționala activitate de promovare a culturii române pe meridianele lumii.

Evenimentul a fost organizat de Institutul Cultural Român, în parteneriat cu Academia Română și Muzeul Național al Literaturii Române.

Profesorul Marco Lucchesi este un rafinat traducător de poezie românească, promovând intens prin traducerile sale literatura română în străinătate. A tradus poezii de George Bacovia, Dinu Flămând, Ștefan Petică și George Popescu. S-a ocupat de editarea unui număr special dedicat literaturii române în revista Poesia Sempre, la Biblioteca Națională de la Rio de Janeiro, iar în 2005 a publicat o antologie de poezie română. În prezent traduce volumul Joc secund de Ion Barbu, care va apărea în Brazilia.

Biroul de presă al Academiei Române

copyright © Academia Română 2006

copyright © Academia Română 2006