8 iunie 2018

Simpozionul internațional „Cristofor I. Simionescu“, ediția a X-a
11-13 iunie 2018, Aula Academiei Române


Academia Română, Institutul de Chimie Macromoleculară „Petru Poni“ din Iași, Laboratorul pentru Cercetarea Structurii Materiei - LRSM din cadrul Universității din Pennsylvania (SUA) și National Scenice Foundation - NSF (SUA) organizează în perioada 11 - 13 iunie 2018 cea de a zecea ediție a Simpozionului internațional „Cristofor I. Simionescu“ - Frontiere în știința macro- și supra-moleculară. Manifestarea este coorganizată de acad. Bogdan C. Simionescu, vicepreședinte al Academiei Române, și de prof. Virgil Percec, Universitatea din Pennsylvania, SUA, membru de onoare al Academiei Române.

Lucrările simpozionului dedicat marelui chimist român acad. Cristofor I. Simionescu se vor desfășura în Aula Academiei Române (Calea Victoriei 125, București).

Participă cercetători în domeniul chimiei din SUA, Germania, Israel și România. Vor susține conferințe personalități ale științei la nivel mondial printre care Virgil Percec (Universitatea din Pennsylvania, SUA), Joanna Aizenberg și Michael Aizenberg (Universitatea Harvard, SUA), Peter Seeberger (Institutul Max-Planck pentru Coloizi și Interfețe, Golm, Potsdam), Michael Klein (Universitatea Temple, SUA), Itamar Willner (Universitatea Ebraică din Ierusalim, Israel), Chad Mirkin (Universitatea Northwestern, SUA), Martin Möller (Universitatea RWTH Aachen, Germania), Geoffrey Coates (Universitatea Cornell, SUA).

Cristofor I. Simionescu (1920-2007) este părintele școlii românești de știința polimerilor și își înscrie numele între promotorii la nivel mondial ai acestui domeniu al chimiei. Împreună cu colaboratorii a publicat peste 800 de lucrări științifice și, timp de peste 20 de ani, a fost unul dintre cei mai citați autori români în peisajul științific internațional. Este autor al unor studii despre speciile de lemn care cresc pe teritoriul României, în scopul valorificării materiilor prime, dar și în scop de cercetare. Scriitor și comunicator de știință în domeniul chimiei. Interesat de problematica interdisciplinarității cunoașterii. Director al Institutului de Chimie Macromoleculară „Petru Poni“ din Iași, vreme de 30 de ani. Rector, peste două decenii, al Institutului Politehnic „Gh. Asachi“ din Iași. Profesor de excepție - sub îndrumarea sa și-au elaborat și susținut tezele de doctorat peste 100 de tineri cercetători români și străini, printre care și Virgil Percec, inițiator, împreună cu Bogdan C. Simionescu, al simpozionului internațional „Cristofor I. Simionescu“.

Biroul de presă al Academiei Române

copyright © Academia Română 2006

copyright © Academia Română 2006